Blogs

Hier vind je blogs die geschreven zijn door het OWise team. Het team, allemaal wetenschappers, bespreekt onderwerpen die voor jou interessant kunnen zijn. Tot nu toe zijn de onderwerpen belicht door onze naaste medewerkers, waaronder patiënten, verzorgers, oncologen, ondersteunende medewerkers en andere gezondheidswerkers. Heb je suggesties voor een interessante blog, neem dan contact met ons op!

Neem contact op

 

Female statue
Blog
October 20, 2021

5 Feiten die je misschien niet weet over borstkanker

Ontdek meer over borstkanker, vanaf de eerste beschrijving tot de ontdekking van de huidige behandelingen.

Read more

DNA strand
Blog
September 6, 2021

BRCA: het erfelijke risico op borstkanker

BRCA is een van de bekendste genen die het risico op kanker beïnvloeden. Ontdek wat het precies is, het bijbehorende risico op borstkanker en behandelingen die in ontwikkeling zijn om deze genen aan te pakken.

Read more

Writing pad with pen and coffee on table
Blog
July 24, 2021

Omgaan met schuldgevoelens door middel van expressief schrijven

Schuldgevoel is een complexe emotie: het kan in veel verschillende vormen voorkomen en kan om verschillende redenen worden ervaren in de context van borstkanker, maar ook in andere aspecten van het leven.

Read more

Blog
July 9, 2020

Tamoxifen vs. Aromataseremmers – Hoe werken ze?

Zowel tamoxifen als aromataseremmers zijn hormonale therapieën die worden gebruikt bij de behandeling van oestrogeen-positieve borstkanker om tumorgroei en -herhaling te stoppen.

Read more

Blog
June 25, 2020

Wel of geen PRO? Die vraag is niet aan de orde

De huidige pandemie heeft de kankerzorg enorm onder druk gezet. De rol van digitale gezondheidstechnologieën bij het beheer van kankerzorg wordt belangrijker dan ooit.

Read more

Scientific image of pipette with pink liquid being placed into plate
Blog
June 8, 2020

De geschiedenis van HER2 en Herceptin®

De ontdekking van het HER2-gen leidde tot de ontwikkeling van Herceptin®: een gerichte therapie die tegenwoordig veel wordt gebruikt voor HER2 + -borstkankerpatiënten.

Read more

Abstract picture of a woman with brain made up of squiggly lines
Blog
May 5, 2020

Chemobrein zonder chemo?

Over cognitieve achteruitgang (chemobrein) wordt meestal alleen gesproken als een bijwerking van chemotherapie, maar onderzoeken hebben aangetoond dat andere behandelingen ook chemobrein kunnen veroorzaken.

Read more

Fatigue cartoon with a tired head with a flower coming out of the brain
Blog
March 22, 2020

Kankergerelateerde vermoeidheid is niet ‘alleen maar vermoeidheid’

Kankergerelateerde vermoeidheid is een veel voorkomende en verzwakkende bijwerking van kanker. Mensen met kanker weten hoe vermoeidheid normaal aanvoelt; dit gevoel van vermoeidheid is anders.

Read more

Blog
March 21, 2020

Wat zijn monoklonale antilichamen?

Er is veel terminologie die bij de diagnose van borstkanker komt kijken. Ontdek hoe monoklonale antilichamen zoals Herceptin® werken en hoe je ze kan herkennen!

Read more