a preview of the site for open graph data

Ons team

Image of Anne

Anne Bruinvels
Oprichter en CEO

Dr. Anne Bruinvels is een life sciences entrepreneur. Voordat ze Px oprichtte, was Anne uitvoerend directeur van de European Personalised Medicine Association (EPEMED). Eerder richtte ze Curidium op, een bedrijf in het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde dat zich richt op het identificeren van begeleidende diagnostiek en therapieën om patiënten met aandoeningen van het centrale zenuwstelsel effectiever te behandelen. Ze is farmaceut van opleiding en heeft een PhD in moleculaire neurowetenschappen. Ze heeft een aantal onderscheidingen en prijzen ontvangen voor leiderschap en innovatie en ontving een NHS Innovation Fellowship.

Tijdens een carrièrebreak sprak ik met een vriendin bij wie borstkanker was vastgesteld, en besefte dat ze zo getraumatiseerd was door het gebrek aan informatie en de voortdurende angst waarmee ze leefde. Ik realiseerde me dat we meer persoonlijke patiëntenondersteuning nodig hadden, die via een app kon worden geleverd.”

David Bruinvels
Chief Medical Officer

Dr. David Bruinvels begon zijn medische carrière in 1991 bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij voltooide zijn doctoraat in de epidemiologie, met een focus op de nazorg na chirurgie voor colorectale kanker. In 1998, David stapte over naar public health en specialiseerde zich in occupational medicine. Daarna verlegde hij zijn focus en werd hij een pionier op het gebied van het helpen van patiënten na kanker weer aan het werk te gaan. Bij het Nederlands Kanker Instituut richtte hij de borstkankerrevalidatiekliniek op om met name borstkankerpatiënten te helpen.

“Informatie die met OWise wordt verzameld, zal ons helpen waardevolle inzichten te verwerven die we kunnen delen met clinici om de klinische resultaten te verbeteren. Er zit kracht in cijfers en dat is precies waar apps als OWise het verschil zullen maken. Wanneer ze op een ethische manier worden gebruikt, kunnen gebruikersgegevens de lege plekken in medisch bewijs vullen die nooit bereikt zijn door klinische onderzoeken.”

Image of Grace

Grace Burton
OWise Program Manager

Grace is onze huidige stagiair bij Px HealthCare. Ze studeerde vorig jaar af met haar bachelordiploma in biologische wetenschappen aan Imperial College London en werkt sinds januari 2020 samen met het OWise team.

“Ik geloof echt dat de sleutel tot het verbeteren van de gezondheidszorg zal liggen in de verschuiving van de generalisatie naar de personalisatie van medische behandelingen, en ik denk dat het gebruik van mobiele gezondheidsapps, zoals OWise, de mogelijkheid biedt om dit vooruit te helpen.”

Hanna Al-Metrami
OWise Program Manager

Hanna is onlangs afgestudeerd aan University College London met een geïntegreerde master in biochemie. Haar eerdere onderzoekservaring was op het gebied van bio-informatica en was gericht op het verbeteren van computationele methoden die keken naar het voorspellen van nieuwe medicijndoelen. De combinatie van wetenschap en technologie leidde tot haar interesse in digitale gezondheid en daarom was ze enthousiast om zich bij Px aan te sluiten.

Ik heb altijd al een carrière willen nastreven waarin ik mijn vaardigheden en kennis kan gebruiken om direct impact te hebben op het verbeteren van de gezondheidszorg. Toen ik OWise tegenkwam, zag ik dat ze probeerden de huidige technologische kloof in de gezondheidszorg te verkleinen door een app te gebruiken om patiënten meer controle te geven en ik wist dat het iets was waar ik graag deel van uit zou willen maken.”

Image of Hanna
Image of Mehul

Mehul Bamania
Senior Java Ontwikkelaar

Mehul behaalde een diploma in Computer Science aan de Universiteit van Hertfordshire, waar hij een passie ontwikkelde voor het schrijven van slimme code om vrijwel elk handmatig proces dat hij ziet te automatiseren. Hij heeft in heel Europa en het Midden-Oosten gewerkt om grote klanten zoals The Scottish Government, KLM Airlines en Comfone AG te helpen. Hij kwam in september 2019 bij Px en wilde al zijn vaardigheden en ervaring testen door patiënten te helpen.

Ik heb een natuurlijke interesse in het schrijven van code die een handmatig proces kan automatiseren en mensen kan helpen. Het combineren van deze passie met het ontwikkelen van een applicatie die mensen met kanker kan helpen, was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen.” 

Patricia Gallego
Senior Program Manager

Dr. Patricia Gallego’s achtergrond is in biomedische technologie en ze kwam bij het team na afronding van haar doctoraat in neurowetenschappen aan het Imperial College. In haar promotieonderzoek bestudeerde ze de relatie tussen de ontsteking bij multiple sclerose en neurotransmissie. Haar onderzoek zit op het snijvlak van klinische, biomedische en computing research labs. Als aanvulling op haar wetenschappelijke achtergrond studeert Patricia momenteel psychologie om gezondheid en menselijk gedrag vanuit een meer sociaal-psychologisch perspectief te begrijpen. In 2020 kwam dr. Patricia Gallego Delgado bij Px HealthCare als Senior Program Manager.

“Ik ben van mening dat de spreekkamer in de toekomst moet worden gedemocratiseerd. Met andere woorden, de artsenmonoloog moet een dialoog worden waarin de mening van zowel patiënt als arts door beide partijen wordt gehoord en gerespecteerd.”

Image of Patricia
Portrait of Selwyn

Selwyn Kramer
Chief Technology Officer

Selwyn startte zijn eerste telewerkende IT-bedrijf met zijn vader in 1991 en sindsdien heeft hij nog vier IT-bedrijven opgericht in verschillende domeinen, waarvan er twee nog steeds actief zijn. De afgelopen 15 jaar is hij voornamelijk betrokken geweest bij de ontwikkeling van datagevoelige missiekritische software voor hulpdiensten en militaire aannemers. De specialiteiten van Selwyn zijn het analyseren van mobiele trends en servertrends, en het mogelijk maken van nieuwe productontwikkeling op het juiste moment.

“Toen ik Anne ontmoette en zij me vertelde waar OWise over ging, wist ik dat dit mensen zou kunnen helpen de controle terug te nemen. Ik geloof ook dat gemoedstoestand essentieel is voor herstel en ik ben ervan overtuigd dat OWise een verschil maakt.”

Shaun Gupta
Senior Data Scientist

Dr. Shaun Gupta begon zijn carrière in data science / analytics als een Oxford-promovendus in deeltjesfysica, waar hij werkte als onderdeel van de ATLAS-samenwerking, waar hij terabyte-schaalgegevens analyseerde die waren geproduceerd door botsingen bij de Large Hadron Collider, CERN. Vervolgens voltooide hij de S2DS-cursus om academische onderzoekers voor te bereiden op een carrière in Data Science in de industrie, waarin hij samenwerkte met PrecisionLife (voorheen RowAnalytics). In 2017 trad hij toe tot IQVIA om de diagnose en behandeling van patiënten te verbeteren door te werken aan algoritmen die zijn ontworpen om patiënten met zeldzame ziekten te identificeren. Hij kwam begin 2020 bij Px als Senior Data Scientist.

“Door bij Px HealthCare te werken, kan ik bijdragen aan het efficiënter en persoonlijker maken van de zorg door een toekomst te realiseren waarin digitale gezondheidsinstrumenten een integraal onderdeel zijn van de patiënt-artsrelatie.”

 

 

Portrait of Shaun

Address

Baxter Building

Muiderstraat 1

Amsterdam   1011 ZP

Nederland